Dora Otel ve Grand Hyatt Otel işçileri mücadelelerini birleştirdi

İşçi Demokrasisi Partisi olarak bizler hep “mücadelemizi birleştirelim” sloganını öne çıkardık. Biz biliyorduk ki, mücadelemizi birleştirirsek sesimiz daha gür çıkar, taleplerimizi daha rahat elde ederiz. Kapitalistler sermayelerini ve mücadelelerini birleştirirken biz işçiler mücadelemizi ve taleplerimizi neden birleştirmeyelim? Ortak düşmanımız olan patronlara karşı işçi sınıfının birliğini sağlamak ve mücadelemizi birleştirmek gücümüze güç katacak .

İşte bu sloganı Dora Otel ve Grand Hyatt Otel çalışanları hayata geçirdi. Sendikalı olmak istedikleri ve sendikalaşma çalışması yaptıkları için işten atılan Dora Otel işçileri tam 30 haftadır her pazar sabahı Dora otel önünde işlerine geri dönmek ve sendikal haklarını elde etmek için eylem yapıyordu. Bu pazar Dora Otel Ve Grand Hyatt otel çalışanları mücadelelerini birleştirerek her pazar sabahı Dora otel önünde yapılan işe dönüş eylemini artık Grand Hyatt otel önünde de sürdürecek. Grand Hyatt Otel önünde gerçekleştikten sonra eylem korteji Dora Otel önüne yürüyerek eyleme Dora Otel önünde devam edecek.

Grand Hyatt Otel’de sendikalı olmak istedikleri için otel çalışanı 30 taşeron işçi işten atılmıştı . Bu da yetmezmiş gibi onlara destek olmak isteyen 3 kadrolu işçi de işten atıldı. Eylemde şu sloganlar öne çıktı: “İşimizi geri istiyoruz”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Turizm işçisi köle değildir”. Grand Hyatt Otel önünde yapılan basın açıklamasından sonra eyleme destek veren kurum ve partiler adına konuşmalar yapıldı. Destek veren kurumlar şunlardı: Dev Turizm İş, İnşaat İş, TKP 1920, EHP, DAF, DİP, Mücadele Birliği ve İşçi Demokrasisi Partisi. Kurum temsilcileri konuşmalarında sınıfın birliğine ve birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptılar. İDP temsilcisi göçmen işçiler ve onlara yapılan ırkçı ve ayrımcı politikalara dikkat çekerek işsizliğin sebebi göçmen işçiler değil sermayenin neoliberal politikalarıdır vurgusunu öne çıkardı . Düşmanımız göçmen işçiler değildir ortak düşman kapitalizmin kâr hırsıdır diyerek birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekti. Dora Otel ve Grand Hyatt Otel işçileri artık her pazar ortak eylem yapılacak. Mücadelemizi başarıya ulaştırmak için daha çok çalışmak zorundayız. Yaşasın sınıf dayanışması, yaşasın işçi demokrasisi!

Yorumlar kapalıdır.