İslam Devleti’nin katliam tehditi altındaki Salamiye şehriyle acil ve zorunlu dayanışma

Aşağıda, Suriye Devrimci Sol Akımı’nın IŞİD’in Salamiye kentine dönük katliam girişimlerine karşı yayımladığı dayanışma çağrısını paylaşıyoruz.

Salamiye, birkaç günden beri halkı yeni bir katliamla tehdit eden gerici İslam Devleti (IŞİD)’nin kuşatması altında.

İslam Devleti askerleri 31 Mart’ta Salamiye’nin 25 kilometre kuzeyinde yer alan Mabuca köyünde içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 48 sivili katletti. Halkın çoğunluğu İslam Devleti gelmeden köyü terk etmişti.

Salamiye şehri 2011 yılında devrimin daha başında Esad’ın kanlı rejimine karşı isyan eden ilk şehirlerden bir tanesiydi. Şehrin devrimcileri son yıllarda güvenlik kuvvetlerinin ve onun emrindeki milislerin ağır baskısına maruz kaldı. Buna rağmen devrimci ruhla eşitlik, sosyal adalet ve demokrasi için devrimin amaçları varlığını sürdürdü ve kitlesel eylemler ve diğer sivil kampanyalar ile birçok devrimci tarafından taşınmaya devam etti.

İslam Devleti’nin yeni bir katliam tehdidine karşı Salamiye şehrinin yerel halkı ve devrimcileriyle dayanışmak tüm devrimci ve enternasyonalistlerin görevidir.

Salamiyeli devrimciler birkaç gün önce sosyal ağlarda “Salamiye katledildi” adıyla karşı karşıya bulundukları tehlikeyi dünyaya duyurmak için bir kampanya başlattı.

Tüm dayanışmayı acil olarak Salamiye halkıyla ve İslam Devleti’nin tehditi altındaki Suriye Devrimci Sol Akımı’ndan yoldaşlarla paylaşmak gerekmektedir.

No Passaran!

Geçemediler!

Geçemeyecekler!

Esad rejimine ve gerici köktenci güçlere hayır!

Tüm iktidar ve zenginlik halka!

Suriye Devrimci Sol Akımı

2 Nisan 2015

Salamiyah Halkına yardım etmek için Suriye Devrimci Sol Akımı’na yardım amacı taşıyan ama bu kampanya çerçevesine yerel halka ve Esad ve İslam Devleti’ne karşı mücadele eden devrimcilere yardımları ulaştıracak Fransa’da kayıtlı Suriye Dayanışma Derneğine (Association Solidarité Syrie) katkılarınızı sunabilirsiniz.

Dernek Hesabı: SOLIDARITE SYRIE, LIEU DIT LA VOLINIERE, ST AUBIN DU THENNEY FRANCE 27270, CAISSE D’EPARGNE NORMANDIE, c/ETABL.: 11425, c/Guichet: 00900, n/compte:08000936276, c/Rib: 67, BIC / CEPARFPP142, FR76 1142 5009 0008 0009 3627 667

Yorumlar kapalıdır.