Patrona teşvik, işçi sınıfına kölelik!

AKP Hükümeti yaşadığı ekonomik ve siyasi krizi atlatabilmek amacıyla yeni projeler üretmeye, yeni paketler açıklamaya devam ediyor. Bu bağlamda yaklaşık olarak 3 yılda bir açıklanan ve bir bakıma patrona teşvik işçiye kölelik anlamına gelen bu paketler hükümetin kaynakları kimlere sunduğunu gösteriyor.

Bu yeni açıklanan paket ile patronların sırtında bir yük olarak durmaya devam eden sigorta primi yükü tamamen devletin sırtına yıkılıyor. Bu ise patronların prim borçlarının işsizlerin işsiz kaldıklarında yararlanması gereken İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ve işçilerden alınan vergilerden karşılanması anlamına geliyor. Bugüne kadar tamamı sermayenin istek ve beklentileri doğrultusunda çıkarılan bu paketler işçi sınıfı üzerindeki baskının her geçen gün artmasına neden oluyor.

Patrona yatırım alanlarını genişletmek dışında hiçbir şey sunmayan bu paketler ne büyüyen işsizlik sorununa ne de diğer ekonomik sorunlara çare olacaktır. Sorunun kaynağı kapitalizmdir ve bunun çözümü ise hükümetin açıkladığı paketlerden geçmemektedir!

Yorumlar kapalıdır.