İşçi Demokrasisi Partisi grevdeki Baldur işçilerini ziyaret etti

Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Baldur Süspansiyon fabrikasındaki işçiler grevlerinin 42. gününde.

İşçilerin fabrikadaki sendikalaşma mücadelesi patron tarafından ciddi bir şekilde engellenmeye çalışılmış ve sonunda zaferle sonuçlanmasına rağmen sonrasında üç işçi işten atılmış ve sendikanın yetkisi tanınmayarak işçiler baskı yoluyla yıldırılmaya çalışılmıştı.

Tüm baskılara rağmen kararlı mücadeleleri ve örgütlü duruşlarıyla Baldur işçileri, sendika ve toplu sözleşme hakkının tanınması ve atılan işçilerin geri alınması taleplerini öne sürerek 42. gününde de grevlerini aynı kararlılıkla sürdürüyorlar.

İşçi Demokrasisi Partisi olarak, Baldur Süspansiyon fabrikasında grevde olan işçileri ziyaret ettik. İDP adına yapılan konuşmada, sendikalı oldukları için işten atılan işçilerin mücadelesi ile üniversitelerde demokratik seçim hakkını savunan bileşenlerin, seçilmiş belediyelerine kayyum atanmasına karşı mücadele eden emekçi halkın hem taleplerinin hem de mücadelelerinin ortak olduğu vurgulandı. 

Patronların hem krizi hem pandemiyi fırsat bilerek bizleri daha fazla açlığa ve yoksulluğa sürüklediği şu günlerde, sendikalaştıkları için işten atılan Baldur işçilerinin haklı direnişi mücadelede önemli bir rol üstleniyor. Bizler aşağı bakmayacağız; bizler birbirimize bakacağız ve mücadelelerimizi ortaklaştıracağız. Bu bağlamda atılan işçiler derhal işe geri alınmalı ve sendikalaşma önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır.

Yorumlar kapalıdır.