Newroz ateşi emekçi halkların yolunu aydınlatıyor

2021 Newroz’unu zalim Dehak’ın çarklar dönsün diye işçileri ölümün kucağına itmeye devam ettiği bir ortamda kutluyoruz.

Şiddetli yoksulluk ve açlık koşullarında yaşamaya çalışan emekçiler, ölümcül pandemi altında da işyerlerine kapatıldılar.

Patronlar kârlarını koruyabilsinler diye kısa çalışma ve ücretsiz izin gibi sefalet koşullarına mahkûm edildiler. Kod-29 türü ahlaksızca uygulanan işten çıkarma gerekçelerine muhatap bırakıldılar.

Patronlar sınıfı Dehak’ın günümüzdeki temsilcisidir.

Dehak bugün tüm emekçilerin ve halkların üzerine Tek Adam rejimi olarak da saldırıyor.

Diktatoryal siyasi iktidar emekçilerin yararlanabilecekleri tüm demokratik hakları tek tek geri alıyor. Sendikalaşmanın engellenebilmesi için patronlara tüm desteğini sunuyor. Emekçilerin protesto ve ifade özgürlüklerini zorbalıkla engelliyor.

Kürt halkının demokratik taleplerini duymak bile istemiyor. Onun seçtiği belediye başkanlarını görevden alıyor, milletvekillerini meclisten atıyor, parti yöneticilerini ve üyelerini zindanlara atıyor.

Ve şimdi de başta Kürtler olmak üzere halktan 6 milyon oy almış, parlamentonun üçüncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) kapatmaya girişmiş durumda.

Tek Adam rejimi, başta kendi yandaşları olmak üzere patronları ihya edebilmek için, “iş, aş ve özgürlük” isteyen emekçi halkın muhalefetini boğmaya çalışıyor.

Ve bütün bu saldırılarını şimdi bir “Yeni Anayasa” hukuksuzluğu şeklinde kalıcılaştırmak istiyor.

Tek Adam rejimi sadece Türkiye için değil, Ortadoğu’da yaşayan tüm halklar için büyük bir tehlikedir. Onun yayılmacı politikaları bölgede yaşan her ulustan ve inançtan emekçi halkları birbirine karşı kışkırtmakta ve savaşlara yol açmakta. Bu rejim bölgedeki tüm gerici örgütleri, krallık, şeyhlik ve diktatörlük rejimlerini desteklemekte. Bu rejim emperyalizmin ve diğer yayılmacı güçlerin bölgedeki egemenliğinin aracı olarak çalışmakta.

Dehak’ın bu dört koldan saldırısını durdurmak zorundayız. Ve bunun tek yolu vardır: Tüm emekçi halkların “iş, aş, demokrasi, özgürlük” mücadelelerinin birleştirilmesi.

Newroz’un özgürlük ateşini tüm emekçiler ve halklar olarak, onların demokratik ve devrimci kuruluşları olarak grevlerimizde, direnişlerimizde, protestolarımızda, bilincimizde ve yüreklerimizde birlikte yakalım…

İşte o zaman Dehak, Demirci Kawa’nın yaktığı ateşte eriyip yok olacaktır…

Yaşasın Newroz!

Newroz pîroz be!

Yorumlar kapalıdır.