İkizdere direniyor!

Rize İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağına karşı direniş sürüyor. Yerel halkın doğasına cesaret ve özveriyle sahip çıktığı bu direniş, Türkiye’nin her noktasını talan edenlere karşı hepimize örnek olmakta.

İkizdere taş ocağı ihalesini alan firma iktidardan en çok nemalanan inşaat şirketlerinden olan Cengiz İnşaat. Özellikle Karadeniz Bölgesinde birçok liman, hidroelektrik santrali ve otoyolun bu firma tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapıldığı görülüyor. Sadece doğayı kâr amaçlı katletmekle kalmayıp hazineden de garantiler alarak cebimizi de sömürüyorlar. Bölgede planlanan tüm taş ocakları bittiğinde 420 futbol sahası kadar bir ormanlık alanın şantiyeye dönmesi bekleniyor. Çok açık ki Karadeniz’in tüm doğası özelleştirilmiş ve 3-5 inşaat patronunun kâr etmesi pahasına yok ediliyor.

Bölgedeki köylüler jandarmanın ve iş makinalarının karşısına çıkarak açıkça bölgelerinde taş ocağı istemediklerini bildirdiler. Kendilerini ağaçlara zincirleyen köylülerin kaybedecekleri tek şey doğaları ve onu da bırakmamak için sonuna kadar savaşacaklarını söylüyorlar. Gözaltı ve jandarma baskısıyla yılmayan bölge halkının direnişi sürerken Cengiz İnşaat’a Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü tarafından ikinci bir taş ocağı açılması için izin verildiği belgelendi.

Arkasına iktidarı ve onun kolluk güçlerini alan Cengiz İnşaat’a karşı doğaları ve yaşam alanları için savaşan bölge halkının haklı mücadelesinin yanındayız. Onların da tek istedikleri seslerini duyurmak ve bu direnişe desteğin artması.

İkizdere’deki kâr amaçlı doğa katliamı Türkiye’nin dört bir köşesinde gerçekleşmekte olan çevre felaketlerinden yalnızca biri. Bir avuç patronun kârı için hem doğayı hem merkezi hazineyi sömürenlere karşı birlikte ve kitlesel mücadele etmekten başka bir yol yok.

Bölgedeki maden, ocak ve santral inşa faaliyetleri derhal durdurularak çevre katliamına son verilmeli ve bölgedeki tüm hidroelektrik santralleri ve taş ocakları derhal tazminatsız olarak kamulaştırılmalıdır. Cengiz İnşaat Karadeniz’den defol!

Yorumlar kapalıdır.