Yemeksepeti işçisi: Mücadeleye devam ediyoruz

Ben yaklaşık iki yıldır Yemeksepeti’nde çalışan bir işçiyim. Son zamanlarda genellikle hak gasplarıyla ve müşterilerinin bilgilerini internet korsanlarına kaptırmasıyla bilinen Yemeksepeti’nde! Üniversite mezunu ya da zanaat sahibi ama işsiz yeni kuşakların ekmek kapısı olmuş bu şirketi şimdiye kadar herkes işlerin çok stabil yürüdüğü bir işletme zannediyordu. Dışarıdan bakınca, ülkenin en demokrat, en aydın, en açık görüşlü görünen patronuna sahibiz! İçeride işlerin nasıl döndüğünü bile önemsemeyen, kendi şirketi ile ilgili ifşaatlar konuşulurken futbol tweet’leri atan garip bir CEO kendisi.

Çok fazla iş kazasının yaşandığı bir yer Yemeksepeti. İş güvenliği adına, duvarlara asılan posterler dışında hiçbir şey yok. İşçi sağlığı ve güvenliği risklerini bildirmemize rağmen kimseye ulaşamayız mesela. Ücretlerimiz sürekli eksik yatar ama bununla ilgili kimseye derdimizi anlatamayız. Bunlar münferit olaylar değil üstelik. Daha fazlasını Yemeksepeti İşçi Komitesi olarak sosyal medyada paylaştık. Son icraatı ise sendikaya üye olduğumuzu öğrendikten sonra devletin patronlara sağladığı kanuni boşluklardan yararlanarak işkolumuzu değiştirmekti. Bütün patronlar gibi bizimki de işçileri ölümüne sömürmenin yollarına gayet hakim bir kişi. Patronlardan bahsetmeye devam edersek bu konu uzar gider…

Biz, Yemeksepeti işçileri, patrondan ve onun mobbing üstadı yöneticilerinden korkmayan işçiler, mücadele etmeye devam ediyoruz. Patronların hukuku varsa bizim de öncülü Devlet Güvenlik Mahkemeleri’ni ezip geçmiş, 15-16 Haziran’ları gerçekleştirmiş işçi mücadelesi geleneğimiz var. Tabii bu mücadelede yalnız değiliz. Aylardır verdiğimiz bu mücadelede bize destek olup sesimizi duyuran, dayanışma gösteren işçi, emekçi dostlarımıza teşekkür ederiz.

Yorumlar kapalıdır.