Yemeksepeti’nin sendika düşmanlığı Manisa’da protesto edildi

Manisa Yemeksepeti-Banabi deposunda çalışan ve sendikaya üye oldukları için işten atılan üç işçi için TÜMTİS tarafından basın açıklaması yapıldı. 24 Ağustos Perşembe günü saat 12’de Yemeksepeti-Banabi Manisa deposu önünde bir araya gelen emekçilere Banabi işçileri de destek verdi.

Basın açıklamasını TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Şükrü Günseli okudu. Yemeksepeti’nde gerçekleştirilen örgütlenme çalışması hakkında bilgi veren Günseli, işten atılan üç işçinin sendikal faaliyetleri yüzünden cezalandırılmak istendiklerini belirterek sendika olarak buna izin vermeyeceklerini ifade etti.

TÜMTİS Şube Başkanı Şükrü Günseli’nin ardından, işten atılan üç işçiden biri olan Kemal Oğuz söz aldı. İçeride yaşadıkları baskıları anlatan Oğuz, işçilerin zor şartlarda çalıştıklarını, bu yüzden de sendikal faaliyet yürüttüklerini belirtti.

Son olarak sözü Türk İş Manisa İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli aldı. Dereli yaptığı konuşmada, Banabi işçilerinin sendikalılaşma mücadelelerinin yanında tüm güçleriyle olacaklarını belirtti.

Çok sayıda işçinin katıldığı basın açıklaması “Banabi’ye sendika halaylarla girecek”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarıyla sona erdi. Eyleme İşçi Demokrasisi Partisi ile Manisa Emek ve Demokrasi Platformu’nun diğer bileşenleri destek verdi.

Yorumlar kapalıdır.