İstanbul’da eğitim emekçileri 2 Kasım’da grevdeydi

AKP iktidarının eğitim emekçilerinin taleplerini karşılamayan ve getirdiği olumsuz düzenlemelerle eğitim emekçilerinin tepkisini alan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na (ÖMK) karşı 14 sendikanın aldığı karar doğrultusunda, çok sayıda kent gibi İstanbul’da da eğitim emekçileri grevdeydi. 2 Kasım 2022 Çarşamba günü iş bırakan eğitim emekçileri İstanbul’un değişik merkezlerinde eylemdeydi. Yapılan eylemlerde özellikle Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun getirdiği kariyer basamakları sistemi üzerine eleştirel açıklamalar yapıldı, sloganlar atıldı. Bunun yanı sıra eğitim öğretim ödeneklerinin bir maaş tutarına çıkarılması, çeşitli sosyal ve ekonomik hakların sağlanması, vergi dilimindeki adaletsizliğin giderilmesi, 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına yansıtılması gibi talepler de dile getirildi.

İstanbul’da greve çıkan çeşitli sendikalara bağlı eğitim emekçileri farklı alanlarda eylem yaptılar. Eğitim-İş üyesi eğitim emekçileri Bakırköy Meydanı’nda eylem yaparken Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri Çemberlitaş’ta toplanıp İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümek için saat 12.00’de Çemberlitaş Meydanı’nda toplandı. Lakin polis Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürümesine izin vermedi. Ara ara arbedelerin yaşandığı eylemde üç eğitim emekçisi gözaltına alındı.

Eğitim-Sen üyesi eğitim emekçileri, polisin yürüyüşü engellemesini ve yapılan gözaltıları protesto etmek amacıyla oturma eylemine geçti. Kısa süre sonra gözaltına alınan eğitim emekçileri serbest bırakıldı. Ancak polisin eğitim emekçilerinin yürüyüşüne hukuksuz bir şekilde izin vermemesi nedeniyle sendika temsilcileri basın açıklamasını yırtarak durumu protesto ettiler ve oturma eylemi 16.00 civarında bitirildi.

Yorumlar kapalıdır.