Nazan Gevher Çam Ay, Genel-İş 1 No’lu şube başkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı: “Yeni bir sendikal mücadele için adayız”

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube’nin şube başkanlığı, yönetimi ve genel kurul delegeleri seçimi 22 Ocak’ta gerçekleşecek. Haziran 2021’deki olağanüstü kongre ile belirlenen ve o günden itibaren işçiler tarafından çeşitli yönleri ile eleştirilen yönetime karşı Nazan Gevher Çam Ay ve yol arkadaşları, “İlkeli Sendikacılık” vurgusuyla bir açıklama yayımladı. Şube başkanlığı seçimlerinde Çam Ay’ın aday olacağı, “işçi demokrasisi, şeffaflık ve hesap verilebilirlik” vurgularının göze çarptığı bir metinle ilan edildi.

Nazan Gevher Çam Ay daha önce DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şube seçimlerinde şube yönetimine aday olan Mor Liste’de yer alıyordu. Sendikalarda kadın kotası, eşit temsil ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi taleplerle mücadele eden kadınlar tüm sendikalardaki kadın işçiler için bir örnek haline gelmişti. Dahası, yalnızca seçim odaklı olmayan bir örgütlülük anlayışı ile kadınlar ve lgbti+lar adına önemli bir adım atmışlardı. Çam Ay ayrıca, DİSK’in Şubat 2022’deki eyleminde ek protokol talebini dile getirdikleri ve DİSK yönetimini eleştirdikleri için şube temsilciliği görevinden alınan işçilerden biri.

Açıklamayı okurlarımızla paylaşıyoruz.

Yeni Bir Sendikal Mücadele İçin Adayız!

Bizler emeğinden başka satacak bir şeyi olmayan işçileriz! Hayatı yaratan, dünyayı omuzlarında taşıyan işçi sınıfının onurlu üyeleriyiz. Hep birlikte ürettiğimiz işçi kardeşlerimizi yine hep birlikte örgütlü ve bilinçli bir şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz. Önümüze çıkarılan, işçiden kopuk sendika yönetimlerini reddediyoruz. Üretimden gelen gücümüz ne kadar büyükse, hem patronlara hem de sendikal bürokrasiye karşı kurduğumuz örgütlülüğümüzün de o kadar güçlü olmasını istiyoruz.

Bizler 4 yıldır sendika mücadelesinin içerisinde patrondan yana değil işçiden yana tavır sergilediğimiz için haksız disiplin süreçlerine uğrayanlarız. Enflasyon karşısında işçinin daha fazla ezilmemesi için Ek Protokol isteyen, Toplu İş Sözleşmesi süreçlerinde işçinin sesini toplantılara taşıyan işçi temsilcileri olarak sorgusuz sualsiz görevden alınanlarız.

Tek adam rejimi ile yönetilen; yukarıdan emirlerle hazır ola geçen, içi boş yapılara ihtiyacımız yok! Her işçi, sendikada konuşabilmeli, karar mercilerine etki edebilmelidir. Sendika yönetimleri şeffaf olmalı, işçiye hesap vermelidir.

“İşçi demokrasisi en temel sözümüzdür. Sendika içi demokrasiyi eksiksiz bir şekilde uygulayacağız.”

Bizler aşağıdaki ilkeler etrafında bir araya geldik. Bu ilkeleri kabul eden, geliştiren, bunlardan ödün vermeyen her işçi arkadaşımızla kader birliği yapmaya, birlikte yol yürümeye hazırız.

Sendikal mücadelede yeni bir anlayış için adayız! Destek ver hep birlikte kazanalım!

  • İŞÇİ DEMOKRASİSİ en temel sözümüzdür. Sendika içi demokrasiyi eksiksiz bir şekilde uygulayacağız.
  • İşçilerin yüzde 75’inin onay vermediği Toplu İş Sözleşmesini imzalamayacağız ve Genel Merkezin de müdahale etmesine asla izin vermeyeceğiz.
  • Tüm sendikal organlarda eşit temsil ilkesini uygulayacağız.
  • Şube yöneticileri olarak, kendi kadrolarımızda çalışırken aldığımız maaştan fazlasını almayacağız. Artan bütçeyle fon oluşturarak işçi arkadaşlarımız için değerlendireceğiz.
  • Toplu İş Sözleşmesi’ne asgari ücret farkının eklenmesi ve enflasyon farkının eklenmesi için mücadele yürüteceğiz.
  • Sendika aidatının yevmiyenin 10’da 1’i olması için mücadele yürüteceğiz.
  • Şube harcamalarını şeffaf bir şekilde bütün işçi arkadaşlara açıklayacağız.
  • Şube yönetimi olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız.
  • İşçi sınıfının güçlenmesi için İŞÇİ KOMİTELERİNİ ve TİS KOMİTELERİNİ kuracağız.
  • Hiçbir şekilde atama yapmayacağız, göreve gelecek olan bütün arkadaşlarımızı seçimle kabul edeceğiz. Ayrıca seçilmiş kişileri görevden almak gibi faşist bir tutum sergilemeyeceğiz.
  • Şube yönetimi olarak görev süremiz en fazla 2 dönem olacaktır.
  • Sendika tüzüklerinin değiştirilmesi ve grev fonu kasasının boş olmaması için mücadele yürüteceğiz.

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkan Adayı NAZAN GEVHER ÇAM AY ve YOL ARKADAŞLARI

Yorumlar kapalıdır.