İşgal altındaki Batı Şeria’ya düzenlenen yeni Siyonist saldırıyı kınıyoruz

Soykırımcı Siyonist İsrail devleti, işgal altındaki Batı Şeria’ya son 20 yılın en ölümcül saldırısını gerçekleştirdi. Bu saldırının sonuçları şimdiye dek Filistinliler arasından 12 ölü ve 120 yaralı oldu. İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria ve Cenin mülteci kampına yönelik bombardımanları ve baskınları, Pazartesi sabahı erken saatlerde çok sayıda asker ve zırhlı araçla başladı ve keskin nişancılar çok sayıda evin çatısına yerleştirildi. İsrail ayrıca en az 10 drone hava saldırısı düzenledi.

İsrail saldırısıyla karşı karşıya kalan yaklaşık 4.000 Filistinli Cenin’den kaçtı ve binlercesi de yerel hastanelere sığındı.

İsrail birlikleriyle birlikte çok sayıda inşaat makinesi şehre girerek Filistinlilerin evlerini yıktı, yollarda moloz bıraktı, trafiği engelledi, ambulansların ve acil servislerin yaralıları tahliye etmek için şehre ulaşmasını zorlaştırdı.

İsrail güçleri Cenin’de ayrım gözetmeksizin Filistinlilere saldırırken, El Halil gibi diğer yerlerde Filistin direnişini desteklemek için yüzlerce protestocu seferber oldu.

Filistin direnişiyle iki gün süren yoğun çatışmalar ve şiddetli bombardımanlardan sonra, Siyonist saldırganlık 5 Temmuz’da sona erdi. İsrail zırhlı birliklerinin geri çekilmesinden önce binlerce Filistinli, bu şiddet dolu Siyonist saldırganlığı protesto etmek için sokaklara döküldü ve ardından, saldırının sona erdirilmesiyle, kutlamalar için sokaklara çıkıldı.

Cenin baskını sona erdikten sonra Siyonist uçaklar Gazze Şeridi’ni bombaladı.

İşçilerin Uluslarası Birliği — Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) olarak bu Siyonist saldırıyı kınıyor ve kahraman Filistin halkıyla olan bütün dayanışmamızı ilan ediyoruz. Laik, demokratik ve ırkçı olmayan bir Filistin talep etmeye devam ediyoruz.

İşçilerin Uluslarası Birliği — Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

Yorumlar kapalıdır.