Arjantin: Mücadeleci demiryolu işçilerinin suçlanması girişimini reddediyoruz! Protestonun suç olarak kabul edilmesine hayır!

Arjantin’de, 28 Ağustos’taki başarılı genel grevin ardından, Ulaştırma ve İçişleri Bakanı Florencio Randazzo, Sarmiento şubesinin çeşitli demiryolu delegelerine karşı suçlamalarda bulundu, bu delegelerin görevlerinden alınmalarını ve haklarında soruşturma açılmasını talep etti. Bakanın hedefi, emekçilerin haklarını savunan ve bunun için mücade eden ve hükümetin meşhur “demiryolu devrimi” yalanlarıyla çarpışagelen Ruben “Pollo” Sobrero’nun liderliğindeki Delegeler Birliği’ne ve sendikaya ağır bir darbe vurmaktır.

Delegeler Mónica Schlottauer, Edgardo Reynoso, Luis Clutet ve Rubén Maldonado ile temizlik bölümünden Julio Capelinsky, herhangi bir kanıta dayanmadan, trenlere sözde “saldırı” düzenlemekle suçlanmaktalar. Bundan daha büyük bir yalan olamaz. Hükümet tarafından gösterilen fotoğraflara göre, sözde “saldırı” bir vagondaki çöp kalıntılarına dönük gerçekleştirilmiş. Muazzam derecede gülünç bir durumla karşı karşıyayız.

Bu sahte suçlamanın hedefi mücadele eden ve satın alınamayan kesimleri yıldırmak ve başarılı geçen genel grevin üzerini örtmektir.

Bu sahte suçlama, hükümetin, tıpkı diğer ülkelerde olduğu gibi, protesto hakkını bir suç unsuruna dönüştürme çabasının bir parçasıdır. Bu yöntemle hükümet, örneğin, Las Heras kentinde direnişteki petrol işçilerinin, sahte suçlamalarla ölüm cezasına mahkum edilmesini sağladı. Las Heras petrol işçilerinin bu suçlamalardan aklanması için uluslararası bir kampanya yürütülmekte. Ülkede, protesto hakkını kullandığı için işlem görmüş yaklaşık 6000 kişi bulunuyor. Bir süre önce hükümet, demiryolu işçileri lideri “Pollo” Sobrero’yu sahte iddialarla örülmüş bir davayla, trenleri yakmakla suçlamıştı. Suçlamaya dönük hiçbir kanıt bulunmadığı için hükümet geri adım atmak zorunda kalmış ve Sobrero beraat etmişti. Hükümet şimdi yeniden aynı şeyi yapıyor.

Hükümetin mücadele eden ve emirlerine boyun eğmeyen sendika delegelerine ve yöneticilerine karşı sendika düşmanı bu tutumunu reddediyoruz.

Demiryolu işçilerinin savunulması için başlatılmış uluslararası bir kampanya bulunuyor. Sendikalara, öğrenci örgütlerine, mahalle örgütlülüklerine, insan hakları örgütlerine, aydınlara, meclis üyelerine ve siyasi partilere bu kampanya çerçevesinde en geniş birliğin ve dayanışmanın sağlanması çağrısında bulunuyoruz.

Protestonun suç olarak kabul edilmesine hayır! Mücadeleci demiryolu delegelerinin suçlanmasına hayır!

Hükümetin işçileri suçlama girişimine karşı açıklamalarınızını şu adreslere gönderebilirsiniz: monicaireinoso@gmail.com iscicephesi@gmail.com

Uluslararası kampanya için hazırlanan imza metni:

Mücadeleci demiryolu işçilerinin suçlanması girişimini reddediyoruz!

Biz, aşağıda imzası olanlar, Ruben “Pollo” Sobrero önderliğindeki Sarmiento demiryolu delegelerinin Ulaştırma Bakanı Florencio Randazzo tarafından suçlanmasına ve haklarında soruşturma başlatılması girişimine karşı olduğumuzu beyan ediyoruz.

Demiryolu delegeleri Monica Schlottauer, Edgardo Reynoso, Luis Clutet ve Ruben Maldonado ile temizlik bölümünden Julio Capelinsky, trenlere sözde “saldırı” gerçekleştirmekle suçlanmaktalar.

Çok açık ki, trenlere dönük ne bir saldırı ne de bir tahribat söz konusudur. “Kanıt”, hükümetin yayınladığı görüntülerden de elde edilebilir. Hükümetin bu tutumu, mücadele eden kesimleri yıldırmaya ve protestonun suç unsuru olarak sayılmasına dönük bir girişimdir.

Hükümetin işçileri suçlama girişimine karşı açıklamalarınızını şu adreslere gönderebilirsiniz: monicaireinoso@gmail.com iscicephesi@gmail.com

Ad ve Soyad:

Kimlik Numarası:

Kurum:

Ülke:

Eposta:

Yorumlar kapalıdır.