Portekiz’in Ocak 2022 seçimleri için MAS 22 bölgeden aday çıkardı

Portekiz’de dayanışma içinde olduğumuz Sosyalist Alternatif Hareketi’nin (Movimento Alternativa Socialista-MAS) 30 Ocak 2022’de gerçekleşecek milletvekili seçimlerine dair çağrısını okurlarımızla paylaşıyoruz.

***

Sosyalist Alternatif Hareketi (MAS) 30 Ocak’ta gerçekleşecek milletvekili seçimleri için 22 bölgede adaylarıyla yarışacak. 30 yaşındaki öğretmen ve aktivist Renata Cambra, MAS’ın ulusal önderi olarak sözcümüz ve Lizbon’daki listemizin başı olacak.

31 yaşındaki sosyal hizmetler işçisi Inês van Velze, Coimbra’daki listemizin; Barcelos Hastanesi’nde operasyon asistanı olarak çalışan 49 yaşındaki Vasco Santos, Braga’daki listemizin; 24 yaşındaki tasarımcı João Faria Ferreira, Setúbal’daki listemizin; 35 yaşında işsiz bir işçi olan Pedro Castro, Porto’daki listemizin, 33 yaşındaki banka işçisi Maricel Alina, Avrupa Birliği dışı bölgelerdeki listemizin; 51 yaşında olan ve inşaat sektöründe sendikacılık yapan José Sebastião ise Avrupa Birliği içi bölgelerdeki listemizin başını çekecek.

Aday listelerimizin yüzde 54’ü kadınlardan oluşuyor ve listelerimizin yüzde 45’inde listelerin başını bir kadın oluşturuyor. MAS olarak bu seçimlere “Solu ayağa kaldır” şiarıyla katılıyoruz, çünkü ülke solu son altı sene boyunca programını ve sokaklarda seferber olma yöntemini terk etti ve kendisini Sosyalist Parti (PS) için koltuk değneği rolü oynamaya adadı. Sol Blok (BE) ve Portekiz Komünist Partisi’nin (PCP) PS’ye nasıl bu kadar rahat uyarlandığı bir soru işareti ancak şurası kesin ki, bu iki yapı kendi aralarında ülke için siyasi bir alternatif inşası etrafında birleşemiyor.

PS’nin hükümet formülü, BE ve PCP tarafından desteklense de, Troika’nın mirasından kopamadığını ve onurlu bir gelecek yaratamadığını gösterdi. Görülebileceği üzere PS, bu ülkenin egemenlerinin çıkarlarına kopmaz bağlar ile bağlı olan partilerden biridir. Bu yüzden onlardan bekleyebileceğimiz tek şey kırıntılar, makyaj, boş konuşma, yarım yamalak önlemler, verilen sözlerin ertelenmesi ve daha fazla makyajdır. PS’nin güçlenmesinin sonucu, otoriter ve ırkçı aşırı sağın güçlenmesi ve solun giderek güçsüzleşmesi olmuştur.

Bu yol bize hizmet etmiyor. Altı yıldır atılacak olan o sözde önemli adımları bekliyoruz. MAS; sömürünün ve baskının olmadığı, herkes için geçerli olacak onurlu bir gelecek inşa etmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bizi takip edenler, son yıllarda geleneksel solun yaptığının aksine, sorunların çözümü için sürekli olarak halkla birlikte mücadele etme kararlılığında olduğumuzu zaten biliyorlar. Eğer bizi tanımıyorsanız da, bize kulak kabartın.

Boş konuşmalardan bıktık. Gezegenimizi piyasaların çıkarlarından korumak için, lityum gibi sahte yeşil çözümlere son vermek için, işten atmalar için değil ama yeni istihdam alanları yaratmak adına enerji dönüşümünü sağlamak için, demiryollarına etkili yatırımlar ve büyük şehirler dışındaki ulaşımın iyileştirilmesi için bu seçimlerde adayız.

Kırıntılardan bıktık. Parlamentoda temsil elde edersek MAS olarak sokaklarda gençlerle birlikte mücadele edeceğiz; öğrenciler için öğrenim ücretlerinin sonlandırılmasını ve yine öğrenciler için uygun fiyatlı kiraların belirlenmesini savunuyoruz, geçici çalışma şirketlerinin kapatılmasını ve aile içi şiddet mağduru kadınların korunması için mücadele edilmesini savunuyoruz.

Bu düzenden bıktık. Aşırı sağdan bıktık. Onurlu bir hayat istiyoruz. İşsizliğin sonlandırılması için 4 günlük bir çalışma haftası için mücadele edeceğiz. Ülkeyi yağmalayan ve borçlandıran egemenlerin malvarlıklarına el konulmasını ve onların tutuklanmasını talep etmekten korkmayacağız. Offshore operasyonlarına son vermek ve büyük servetlerin vergilendirilmesine başlamak yakıcı bir ihtiyaçtır.

Bir alternatif mevcut! Kampanyamızı takip edin! MAS’a katılın!

***

Editörün önerdikleri:

Yorumlar kapalıdır.