Gazze’ye yönelik Siyonist saldırılara son!

Filistin halkıyla dayanışmaya!

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE)

Siyonist ve ırkçı İsrail ordusu kahraman Filistin halkına karşı yeni bir saldırı gerçekleştirdi. İsrail Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz Cuma “Şafak Operasyonu” adını verdikleri operasyonla Gazze Şeridine büyük bir hava saldırısı başlattı. Saldırı sonucunda aralarında 5 yaşında bir kız çocuğu ve Filistin İslami Cihat Örgütü komutanı Taysir el Caberi de olmak üzere 15 Filistin vatandaşı öldü ve yetmişi aşkın kişi yaralandı.

Siyonist İsrail devleti, Cenin’de genç bir Filistinliyi öldürdükten ve İslami Cihat’ın üst düzey yöneticilerinden Besam Saadi’yi tutukladıktan sonraki günler boyunca yüksek alarm durumundaydı çünkü Filistinli örgüt bu olaylar üzerine intikam yemini etmişti.

Bu operasyon, İsrail devletinin Gazze Şeridi’nde yaşayan nüfusa yönelik süregelen saldırı ve bombardımanlarla işlediği şiddet suçlarına bir yenisini eklemiş oldu. Geçen yıl Mayıs ayında gerçekleşen son geniş çaplı saldırı 255 Filistinlinin ölümüne ve bölgede hâlihazırda zayıf olan alt yapıda geniş çaplı bir tahribata sebep olmuştu.

İslami Cihat örgütü İsrail’in saldırılarının yüzü aşkın roketle karşılık bulduğunu bildirdi.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (İUB-DE) olarak Siyonist devletin Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkına dönük gerçekleştirdiği bu yeni kanlı saldırıları şiddetle kınıyoruz. İUB-DE olarak “iki devlet” formülüyle “barışçıl birlikteliğin” bir hayal olduğunu ve bunun Filistin halkına hiçbir çıkış ve gelecek sağlamayacağını vurguluyoruz. Bölgede barış ancak ve ancak laik, demokratik ve ırkçı olmayan tek bir Filistin devleti aracılığıyla sağlanabilir.

Dünya halklarını Filistin halkıyla dayanışmaya ve kendi hükümetlerinin İsrail ile tüm ilişkilerini kesmesi talebini yükseltmeye çağırıyoruz.

Gazze’deki hava saldırılarına son!

Tüm Filistinli tutsaklar serbest bırakılsın!

Emperyalizm Filistin’den ve Ortadoğu’dan defol!

Filistin halkının direnişine koşulsuz destek!

6 Ağustos 2022

Yorumlar kapalıdır.