Taşeron belediye işçileri hakları için eylemde!

Türkiye’deki tüm belediyelerde kadrosuz çalıştırılan belediye şirket işçilerinin örgütlenmesi olan Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), “Tahammülümüz kalmadı, geçinemiyoruz” diyerek sokağa çıkıyor. TABİB 14 Ağustos Pazar günü saat 15.30’da Beşiktaş İskelesi önünde basın açıklaması yapacak.

Tüm belediye işçilerinin ve destek veren herkesin dayanışmaya çağrıldığı basın açıklamasında; haftalık 40 saat çalışma, 52 günlük tediye, 6 ayda bir güncellenecek gerçek enflasyon oranında zam, zorunlu emekliliğin kaldırılması, gerçek kadrolu istihdam ve tüm sendikalarda gerçek, eşit temsil hakkı talepleri dile getirilecek.

TARİH: 14 Ağustos Pazar

SAAT: 15.30

YER: BEŞİKTAŞ İSKELESİ (Beşiktaş)

TABİB nedir?

TABİB; sendikaların işçilerin taleplerini karşılamadığı için belediye şirket işçilerinin tabandan doğan öz örgütlenmesidir. Sendikası veya siyasi kimliği fark etmeksizin Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelerde çalışan belediye işçilerinin deneyimlerini paylaştığı ortak bir zemindir. Lideri yoktur, herkes eşit söz hakkına sahiptir. Bizi ortaklaştıran, işçi sınıfı olmamız, ücret karşılığında kamuda hizmet üreten insanlar olmamızdır.

Yorumlar kapalıdır.