Mücadeleleri birleştirelim şiarıyla pikniğimizde buluştuk

Her yıl yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz pikniğimizde bir kez daha yan yana geldik. Sabahın erken saatlerinde kalkarak, pikniğimizde bizleri yalnız bırakmayan sınıf kardeşlerimizle, ailelerimizle, dostlarımızla hem eğlendik, hem de birliğimizi güçlendirmek için sohbetler ettik, dertlerimizi ortaklaştırdık.

Bu yılki pikniğimizin ana teması kriz ve krizin bir sonucu olan işsizlikti. Pikniğimiz vesilesiyle işsizliğe ve saldırılara karşı mücadelelerimizi birleştirelim çağrımızı yineledik. Ekonomik krize rağmen birçok dostumuzun bizleri yalnız bırakmaması bizler için çok anlamlıydı.

Sabahın erken saatlerinde İstanbul’un çeşitli semtlerinden kalkan otobüslerimiz, piknik alanına geldiğinde çaylarımız sofraya konulmaya başlamıştı bile. Hep birlikte ortak soframızda kahvaltı yaptıktan sonra bir yoldaşımız kriz ve krize karşı mücadele konulu bir sunum yaptı.

Krizin teğet geçmediğini söyleyen yoldaşımız, aksine tam da emekçileri büyük bir yıkıma uğrattığını ifade etti. Yıkımın engellenmesi için birleşmeye ve mücadeleleri birleştirmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konuşmanın ardından işçi ve öğrenci arkadaşlardan oluşan tiyatromuz, işsizlik ve mücadele temalı bir oyun sahneye koydu. Geçen yıl olduğu gibi tiyatromuz beğeniyle izlendi.

Tiyatronun ardından kurulan işçi kürsüsüne ilgi yoğundu. İşçiler, işsizler, öğrenciler, anneler yani neredeyse tüm dostlarımız söz aldı. Deneyimler, sorunlar anlatıldı, birleşme çağrısı yapıldı.

Artık söz müzikteydi Doğangüneş müzik grubu türkü ve halaylarıyla coşkumuzu daha da arttırdı.

Müziğin ardından hep beraber öğle yemeğimizi yedik.

Yemekten sonra sıra bilgi yarışmasındaydı. Kitap ve gazete standlarımız açıldı.

Ardından, bizi geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da yalnız bırakmayan Sapan müzik grubu sahne aldı. Sapan kendine özgü tarzıyla devrimci şarkıları yorumladı. Özellikle “Köylü Babo İşçi Kardaş” şarkısı hepimizin dilindeydi.

Müziğin ardından çocuk alanında tüm çocuklar oyunlar oynuyorlardı. Büyükler ise forumdaydı. Mücadeleleri birleştirmek ve 15-16 haziranın önemi konulu forumumuz yağmurun başlamasıyla erken toparlanmak zorunda kaldı.

Yorucu bir günü geride bırakmıştık. Kolektif çabamızın eseri olan pikniğimizden dostlarımızın mutlu ayrılması, birlikte mücadele için bizlerle birlikte olacaklarını söylemesi tüm yorgunluğumuzu aldı. Şimdi etkinliğimizin de verdiği moralle çalışmalarımıza dört elle sarılacağız. Gelecek yıllarda daha kitlesel, daha örgütlü piknikler organize etmek için daha çok çalışmamız gerekecek. Tüm sınıf kardeşlerimizle pikniklerde olduğu gibi mücadele alanlarında da buluşabilmemiz dileğiyle…

Yorumlar kapalıdır.