PETROKİMYA – Kriz bahanesi bitmiyor!

Merhaba arkadaşlar, Küresel mali kriz etkilerini yoksulluk ve işsizlik olarak gösteriyor. Yani bedeli işçi sınıfının sırtına yükleniyor. Bu ortamda, patronlar da biz işçileri sömürmek için eline geçen bütün fırsatları değerlendirmeye çalışıyor.

Öncelikle başvurdukları yöntem işçi çıkarmak. Böylece, az adamla çok iş çıkarmak istiyorlar.

Bu anlayıştan dolayı, benim çalıştığım fabrikada son bir ayda dört işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarma nedeni ise malum!

Bize, kriz var, iş yok diye açıklıyorlar gerekçelerini ve işten çıkartıyorlar ama tam tersine, yeri geldiğinde iş yetiştiremiyoruz. İş yerinden çıkarılan arkadaşlarımızın yükü de bizim sırtımıza yüklenmiş oluyor.

Arkadaşlarımla bu konuyu tartıştığımda ise işten çıkarılma korku ve baskısından dolayı kimse sesini çıkarmıyor. Aslında, onlara hak vermiyor değilim.

Çünkü çoğunun borçları var ve işten çıkarıldıkları zaman iş bulamama olasılıklarının da çok yüksek olduğunu düşünürsek, ister istemez onlara hak vermek zorunda kalıyorum.

Ama bunun bir çözüm olmadığını, böyle yaptıkça işimizi kaybetme olasılığımızın çok daha yüksek olduğunu da anlatmaya çalışıyorum. İşten çıkarmalar kriz karşısında patronların çözümü olmaya devam ettiği sürece, sıra elbet bize de gelecektir.

Çözüm bu yüzden biz işçilerin birliğinden geçiyor. Biz işçiler birlik olmadığımız sürece patronların istediğini yapmış oluruz, o yüzden ben bu çabayı sonuna kadar sürdüreceğim, sürdürmek zorunda olduğumuzu biliyorum

Yorumlar kapalıdır.