Petrokimya – İş güvencesi için 1 Mayıs’a!

Merhaba arkadaşlar ben petrokimya sektörüne bağlı bir fabrikada çalışıyorum. Diğer sektörlerde olduğu gibi benim çalıştığım fabrikada da baskılar devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır zam alamıyoruz. Yönetimin bize söylediğine göre Mart ayı zamlı çalışıyor olmamız lazımdı. Ama pek zam verilecekmiş gibi görünmüyor.

İşin kötü tarafı çalışan arkadaşlarımın da buna karşı hiçbir tepki göstermemesi… Bu patronun elini daha da güçlendiriyor ve bizlere daha çok baskı yapmasına neden oluyor. Başbakanımız ne kadar kriz bizi teğet geçti dese de, aslında biz işçileri teğet geçtiği yok, krizin daha da derinleşerek devam ettiğini görüyoruz. Çünkü hâlâ kriz koşullarında çalıştırılıyoruz. Patron sıkıştığında kriz kelimesini kullanıyor, dışarıda ekmek bekleyen binlerce işsiz var diyor, ayağınızı ona göre denk alın! Evet, arkadaşlar dışarıda işsizler ordusu var ve bu işsizler ordusunu da yaratan yine patronlar değil mi? Emeğimizi sömürmek ve bizleri daha da ucuza çalıştırmak istedikleri için bu işsizler ordusunu yarattılar.

Bizler iş bulamadıkça daha ucuza emeğimizi satmak zorunda kalacağız. Patronlara karşı örgütlenip mücadele edeceğimize, birbirimizle rekabete giriyoruz. Patronlar ve onların uşakları da bunu istiyorlar zaten. Dikkat edersek, kriz çıktığı anda patronlar önce işçi çıkarır, seçimlerde bizlerden oy isteyip vaatler veren uşakları da önce patrona paketler çıkarır. Dışarıdaki milyonlarca işsizin evine ekmek götürüp götüremediği onların umurunda bile değil. Çünkü bizi sadece seçim zamanı hatırlıyorlar.

Bizim de artık seçim zamanı gelince sandıkta onları unutmamız ve gerçekten işçi sınıfının taleplerini karşılayan, patronları değil biz işçileri sahiplenen partiyi hatırlamamız yeterli olacaktır. Biz işçilerin taleplerini İşçi Cephesi‘nin her sayısında okuyorum ve sonuna kadar destekliyorum. Bu talepleri işyerimdeki arkadaşlarımla da paylaşıyorum ve gerçeğin bu olduğunu çalışan arkadaşlarıma anlatıyorum. İşçi Cephesi ne yazıyor; işten çıkarmalar yasaklansın, insanca yaşam için iş güvencesi diyor. Ben bunun bütün işçilerin hakkı olduğunu düşünüyorum ve bunun gibi talepler doğrultusunda 1 Mayıs çalışmasını örgütleyelim diyorum. Daha kitlesel bir şekilde patronlara karşı işçi sınıfının burada olduğunu göstermemiz gerektiğini ve onlara boyun eğmeyeceğimizi, tıpkı Ortadoğu’daki yoksul halkların onurlu ayaklanmasıyla diktatörleri devirdiği gibi bizim de onları devireceğimizi göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Korkması gereken patronlar çünkü bizim kaybedecek bir şeyimiz kalmadı.

Yorumlar kapalıdır.