İşçi Cephesi’nin 1 Mayıs etkinliği onurlu bir iş ve onurlu bir yaşam şiarıyla gerçekleşti

1 Mayıs öncesinde İşçi Cephesi olarak, onurlu bir iş onurlu bir yaşam, şiarıyla toplandığımız etkinliğimize, “Neden 1 Mayıs’a gitmeliyiz?” sorusu ile başladık.

Türkiye’nin 2011’de Çin’in ardından en çok büyüyen ülke olması, dünyanın en zenginleri arasında daha fazla Türk patronunun bulunması, ekonomik büyümenin artması, gerçekten büyüdüğümüzün bir kanıtı mı?

İşte etkinliğin ilk bölümünde bir yoldaşımızın yaptığı sunum bu soruyu işçilere sorarak başladı. Bu büyümenin sanal bir büyüme olduğu, bir yanılsama olduğu, birileri zenginleşse de işçi ve emekçilerin ekmeklerinin hep küçüldüğünün ve bu büyümenin emekçilerin daha da yoksullaşması pahasına olduğunun anlatılmasıyla, bu çerçevede neden 1 Mayıs’a gitmeliyiz sorusunun cevabını işçilerle tartışarak aradık.

Öğrencilerin, emeklilerin, sendikalı kamu emekçilerinin, işsizlerin ve işçilerin söz alarak katkıda bulunduğu etkinliğimizin ikinci bölümü İşçi Cephesi Tiyatro Topluluğu (İCETTO)’nun işçiler üzerindeki psikolojik baskıları anlattığı bir oyunla başladı. Oyundan sonra 1 Mayıs üzerine tartışmalara devam edildi.

Etkinliğin sonlarına doğru direnişteki Hey Tekstil işçileri söz alarak direnişin genel seyrinden bahsettiler. Direnişten önce kendilerinin örgütsüz olması ve sınıf bilinciyle hareket etmemelerini örnek göstererek bir öz eleştiri yaptıktan sonra 1 Mayıs’a neden geleceklerini, kararlılıkla sendikalaşmak ve mücadele etmenin ve işçi sınıfının sınıf bilincine sahip olmasının önemini vurguladılar.

Etkinliğimiz, dünya genelinde krizin derinleştiği bir ortamda emekçiler üzerindeki saldırıların artmasıyla onurlu bir yaşam ve onurlu bir iş talebinin artan öneminin vurgulanması ve bu taleplerin 1 Mayıs’da haykırılması dileğiyle son buldu.

Yorumlar kapalıdır.