Direnişin 15. gününde BEDAŞ’tan işçilere yeni teklif

1 Ağustos’ta hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan BEDAŞ işçileri, direnişlerinin 15. gününde yine BEDAŞ merkezinin önündeydi. Cengiz-Kolin-Limak ortaklığına devredilen BEDAŞ ile Enerji-Sen temsilcileri, görüşmelere bugün de devam etti.

Saat 10:30’da biraraya gelen 300 kişilik grup Talimhane’deki BEDAŞ merkezine yürüdü. Yürüyüşe DİSK, Sine-Sen, Limter-İş, Gıda-İş, Dev Yapı-İş sendika temsilcileri, Halkevleri, Politeknik, İHD, Öğrenci Kolektifleri, SYKP, BDP, Sultan Gazi Cem Evi, Mücadele Birliği, İşçi Cephesi ve Sürekli Devrim Hareketi üyeleri de katıldı.

Yürüyüş sırasında işten atıldıktan sonra ilaç alamadığı için yaşamını yitiren Murat Göçmen de anıldı. Yürüyüş sonunda konuşma yapan Kani Beko; “Bayramdan önce işbaşı yapılsaydı Murat Göçmen arkadaşımız aramızda olacaktı. Özelleştirmelerin sonunda ölüm var, işsizlik var, yoksulluk var. Bu arkadaşlar işe alınmanın da ötesinde kadrolu çalışmalı” dedi.

Açıklamadan sonra sloganlar eşliğinde BEDAŞ binasına giren görüşme heyetinin toplantısı dört saat sürdü. Toplantı sonunda işverenin uzlaşma teklifi çıktı. Teklife göre 35 işçi işlerine geri dönecek ardından Eylül ve Ekim ayında yeni işçi alımlar yapılacak. 540 işçiden geri kalanlar ise tazminatlarını alabilecek. BEDAŞ’ın bu teklifi işçiler arasında, patronun işçileri bölmek ve sendikayı tasfiye etmek için yeni bir hamlesi olarak yorumlandı.

Enerji-Sen yönetimi, teklifi direnişçi işçilerle görüştükten sonra, teklifin ayrıntılarıyla ilgili olarak işverenle müzakereleri sürdürmekte.

Yorumlar kapalıdır.