El Nusra Cephesi 2 Suriyeli devrimciyi katletti

Suriyeli devrimciler hem rejim hem de gerici güçlere karşı devrimin bağımsızlığını savunuyor. Bu yönde iki tarafın da terörüne maruz kalan devrimciler son gelişmelerde iki savaşçısını yitirdi.

Suriye Devrimci Solu’nun devrimin 3. yıldönümünde kuruluşunu ilan ettiği Halkın Kurtuluşu Birliği üyeleri, rejim güçlerine karşı savaşan devrimcileri desteklemek için Hama’dan Halep’e giderken El Nusra Cephesi güçleri tarafından kontrol noktasında durduruldu. El Nusra Cephesi güçlerinin sorusu üzerine Halkın Kurtuluşu Birliği savaşçısı olduklarını ve farklı mezheplerden geldiklerini söyleyen militanlardan “farklı tüm etnik ve dinsel azınlıkların silahları El Nusra Cephesi’ne teslim etmesi” istendi. Bunu kesin bir biçimde reddeden Halkın Kurtuluşu Birliği savaşçılarının üzerine ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Çatışmada 3 El Nusra Cephesi üyesi öldürülürken, Ahmet ve Rami adlı 2 Suriyeli devrimci katledildi, ismi belirtilmeyen bir Halkın Kurtuluşu Birliği üyesi ise yaralandı.

Suriye Devrimci Sol Akımı adına yapılan açıklamada bu hain saldırıyı yapanların halk devriminin geleceği açısından büyük bir tehlike arz ettiğinin açık olduğu ve savaşçılar tarafından hiçbir şekilde hoşgörüyle karşılanmayacakları vurgulandı.

Yorumlar kapalıdır.