UIT-CI bildirisi: Suriye’deki Yarmuk Mülteci Kampı ile dayanışma!

Şam’ın güneyindeki bir Filistin mülteci kampı olan Yarmuk, diktatör Beşar Esad tarafından 2013 yılının ortalarından beri kuşatma altında tutuluyor ve bu durum ağır bir insani kriz yaratmış durumda. Gıdaya, suya, ilaçlara ve elektriğe ulaşımın neredeyse imkansız hale geldiği kampta, son iki yılda kurbanların sayısı durmaksızın arttı. Rejimin kuşatmasına, Nisan ayının başından itibaren Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD)’nin kampa girişi eklendi ve son günlerde Filistinli milislerin direnişine rağmen kampın önemli bir kısmını işgal etti. Filistinli milisler şu anda birçok cephede birden mücadele ediyor: Kuzeyde Esad’ın ordusuna karşı ve güneyde IŞİD’e karşı.

Beş yıl önce Şam’ın bu mahallesinde yaklaşık 160 bin Filistinli mülteci yaşıyordu. 2011’de başlayan iç savaşın ardından, çapraz ateş altında, yalnızca 18 bin sivil kaldı. Sivillerin arasında 3500 de çocuk bulunuyor. Rejimin bombardımanları ve IŞİD’in saldırılarından ötürü onlarca kişi hayatını kaybetti ve yüzlerce kişi yaralandı. 200 kişinin ise açlıktan öldüğü tahmin ediliyor. Durum oldukça vahim düzeyde.

Son günlerde, IŞİD ve Esad’a karşı mücadeleye yeni Filistinli milisler ve Deraa’dan Suriye devrimini destekleyen gruplar dahil oldu. Bugün her zamankinden daha fazla Suriye’de Esad’ın katliamlarına ve IŞİD’e karşı çarpışanların birliğine ihtiyaç duyuluyor.

Dünya halklarının bu halk direnişiyle uluslararası dayanışması, bu katliamı durdurmaya yardım etmek ve Yarmuk’taki binlerce Filistinlinin hayatını savunabilmek için belirleyici önemde.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI) olarak Yarmuk Filistin halkıyla dayanışma hareketi başlatan tüm uluslararası kesimleri destekliyoruz. Siyasi ve toplumsal örgütleri, demokratik öğrenci oluşumlarını ve antiemperyalist hareketleri Yarmuk halkıyla dayanışma ve destek doğrultusunda eylem birliklerini ve protestoları yoğunlaştırma çağrısında bulunuyoruz.

İşçilerin Uluslararası Birliği – Dördüncü Enternasyonal (UIT-CI)

Yorumlar kapalıdır.