Bel Karper ve Adkotürk işçilerinin mücadelesi devam ediyor

Tekgıda-İş’te örgütlü Adkotürk ve Bel Karper işçilerinin, işverenin sendika hakkını gaspı karşısında sürdürdükleri mücadeleler kararlılıkla sürüyor.

Bel Karper işçileri: “Hakkımız olan sözleşmeyi yapacağız”

Çorlu’da Tekgıda-İş Sendikası’nda örgütlenen Bel Karper işçileri sendikal haklarını işverene kabul ettirmek için başlattıkları grevde 2,5 ayı geride bıraktılar. Bayram tatili süresince de işyeri önünden ayrılmayan ve mücadelelerini yüksek moralle sürdüren işçiler; İşçi Demokrasisi Partisi olarak gerçekleştirdiğimiz ziyarette patronun grev kırıcı ve yasa tanımayan tutumuna karşı grevlerine sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini ve hakları olan sözleşmeyi yapacaklarını ilk günkü kararlılıklarıyla ifade ettiler.

Öte yandan işçiler, işverenin sağlıksız koşullarda adeta merdiven altı şekilde üretimi sürdürdüğüne ve bunun acilen denetlenmesi gerektiğine de dikkat çekiyorlar. Çünkü işveren, bütün işçiler grevde olmasına rağmen, taşeron işçiler ve depo işçileriyle üretimi adeta merdiven altı şekilde devam ettirmeye çalışıyor. Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu bu duruma dikkat çekerek, “Piyasaya sürülen bütün ürünlere denetim yapılmasını istiyoruz,” çağrısında bulunuyor.

Sendikal hakkın gaspı ve işten çıkarmalar karşısında süregiden diğer direnişlerle de dayanışmayı sürekli gözeten Bel Karper işçileri, mücadelelerin kazanımla sonuçlanması için dayanışmanın büyütülmesi ihtiyacına da dikkat çekiyorlar.

Adkotürk işçilerinin direnişi 100 günü aştı

Çerkezköy’de bulunan Adkotürk fabrikasında çalışan ve Tekgıda-İş sendikasında örgütlenmelerinin ardından “ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller” bahanesiyle (Kod-29) işten çıkarılan işçilerin sendikalı olma haklarına sahip çıkmak için ve işe iade edilme talepleriyle fabrika önünde başlattıkları direnişleri 100 günü geride bıraktı.

İşverene, “Pandemi döneminde uygulanan işten çıkarma yasaklarına rağmen işten çıkarttığınız arkadaşlarımızı işe geri başlatın ve TİS masasından kaçmayın,” diyen direnişçi işçiler, kendilerini haksızca işten çıkaranlara karşı mücadelelerine devam edeceklerini ve haklarının gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ifade ediyorlar.

Yorumlar kapalıdır.