Eğitim emekçisi: Enflasyon farkları maaşlara yansıtılsın!

Toplamış olduğu verilerin ve açıklamış olduğu istatistiklerin oldukça şüpheli ve manipülatif olduğu herkesçe kabul edilen TÜİK Mart ayı enflasyon oranını yüzde 61,14 olarak açıkladı. Bu oran son 20 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kayda geçmiş oldu. Ki gerçek enflasyon rakamlarına daha yakın oranlar açıklayan ENAG, yıllık enflasyonu yüzde 142,63 olarak açıkladı.

Enflasyonun bu kadar hızlı yükseldiği bir ülkede emekçilerin maaş zamlarının 2 yıllık, 1 yıllık ya da 6 aylık periyotlarla belirlenmesi, emekçilerin enflasyon altında ezilmesine neden olmaktadır. Şimdiye kadar her şartta hükümet yanında yer alan yandaş sendika Memur-Sen bile bu duruma kayıtsız kalamamıştır. Bizzat Memur-Sen başkanı Ali Yalçın, kamu emekçilerinin maaşlarının belirlenmesi sürecinde 2000 yıllarda vazgeçilen “eşel mobil” sistemine geri dönülmesi çağrısı yapmıştır.

Memur Sen gibi yandaş sarı sendikaların bu talepleri dile getirirken ne kadar samimi oldukları malumumuzdur. Ancak onların bile kayıtsız kalamadığı bu gerçek bugün emekçilerin ortak mücadele talebidir. Bu talep üzerinden mücadeleyi yükseltmek bugünün en önemli talebi olacaktır.          

Yorumlar kapalıdır.