Manisa’da Muhittin yoldaşın mücadele mirası anıldı

Muhittin yoldaşın ani vefatının ardından yoldaşları Manisa İDP il örgütü binasında devrimci mirasını anmak, mücadelesini ileri taşımak için buluştu.

Birçok işyerinden öncü işçinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik Muhittin yoldaşın hayatına dair bir sunumla başladı. Enternasyonalizme ve işçi devrimine adadığı ömrünün kesitlerine şahit olmuş yoldaşları anılarını paylaştılar. 1970’li yıllarda ASİS (Ağaç Sanayi İşçileri Sendikası) yöneticisi olarak işçi demokrasisi doğrultusundaki mücadele deneyimlerine ve DİSK başkanlar kurulu üyesi olarak bir askeri darbe girişimine karşı genel grev örgütlenmesi gerekliliği yönündeki görüşlerine ve çabalarına özel bir yer ayrıldı.

Manisa’nın öncü işçileri açısından Muhittin yoldaşın çok özel bir yeri vardı. Mücadele hayatının son beş yılında Manisa’da İDP’nin ve devrimci sendikal mücadelenin inşasına büyük emek vermişti. Başta Termokar işçileri olmak üzere çeşitli fabrikalardan işçiler Muhittin yoldaşla birlikte yaşadıkları mücadele deneyimlerini paylaştılar.

Etkinliğin ikinci bölümünde yoldaşın ölümünden hemen önce Gazete Nisan için kaleme aldığı “Muhalefete kim önderlik edebilir?” ve “Bürokratlardan bir ihanet daha” yazıları işçilerin kendi deneyim ve düşünceleriyle tartışıldı.

Muhittin yoldaşın politik mirasını, partimizi işçi sınıfının içinde inşa edecek, büyütecek yolları beraberce tartışan öncüler, Muhittin yoldaşın anısına bir araya gelişlerini aramızdan hiç ayrılmamışcasına ileri taşımanın sözünü verdi. Sosyalizme dek daima Muhittin yoldaş!

Yorumlar kapalıdır.