Boris Kagarlitski’ye özgürlük!

İşçilerin Uluslararası Birliği-Dördüncü Enternasyonal’in (İUB-DE) “terörü meşrulaştırma” suçlamasıyla tutuklanan sosyalist militan ve teorisyen Boris Kagarlitski ile dayanışma mesajını okurlarımızla paylaşıyoruz.

Ünlü entelektüel ve sosyalist militan Boris Kagarlitski, 25 Temmuz günü Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından “terörü meşrulaştırma” suçlamasıyla tutuklandı ve hemen ardından Moskova’ya 1.300 km uzaklıktaki Sıktıvkar şehrine nakledildi. Sıktıvkar’da yapılan kapalı ve avukatın bulunmadığı bir duruşmada mahkeme, eylül ayındaki bir sonraki duruşmaya kadar Kagarlitski’nin tutuklu kalmasına karar verdi. Mahkemenin Kagarlitski’ye 7 yıla kadar hapis cezası vermesi söz konusu.

Kagarlitski’nin tutuklanması ve kendisine atfedilen suçlamalar, Putin yönetiminin hem Ukrayna’nın işgaline hem de içeride uyguladığı politikalara karşı çıkan tüm sesleri susturmak amacıyla yürüttüğü baskıcı kampanyanın bir parçasını oluşturuyor. Geçen yıldan bu yana Putin hükümeti; tanınmış politikacılar, entelektüeller ve militanlardan kendisini sosyal medyada ifade eden sıradan vatandaşlara dek savaşa karşı olduğunu belirten tüm kesimleri kovuşturmalar, tutuklamalar veya sürgüne zorlamalarla yıldırmaya çalıştı. Bizzat Kagarlitski geçen yılın mayıs ayında “yabancı ajan” olarak damgalanmıştı.

Boris Kagarlitski ile dayanışmamızı ifade ediyor ve hem kendisinin hem de siyasi nedenlerle gözaltına alınan herkesin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Yorumlar kapalıdır.