Bursa’da Atılım Desen işçileri direnişte

Bursa’da bulunan Atılım Desen fabrikasının işyeri yönetimi, kapanma döneminde izin kâğıdı çıkaracaklarını söyleyerek topladıkları e-devlet şifreleriyle, TEKSİF’te örgütlenen işçileri tespit ederek toplam 25 işçiyi işten çıkardı.

TEKSİF’in örgütlenme çalışması yaptığı fabrikada birçok işçi daha iyi bir ücret ve daha iyi çalışma koşulları için sendikada örgütlenmişti. Ancak işyeri yönetimi, hukuki bir hak olan sendikal örgütlenme hakkını tanımayarak, örgütlenen işçileri çeşitli bahanelerle yasağa rağmen işten çıkardı. Geri kalanlara da uygulanan baskılar devam ediyor. Yönetimin hukuksuz bir şekilde tespit ettiği ve hukuksuzca işten çıkardığı işçiler, 17 Mayıs günü fabrika önünde direnişe başladılar.

İşçiler hem fabrika yönetiminin hem de polislerin baskı ve engelleriyle karşılaşan mücadelelerini her şeye rağmen sürdüreceklerini söylüyorlar. TEKSİF Bursa Şube Başkanı Nihat Şeker, “İşveren ve işveren vekilleri, yasadışı uygulamalarını ve baskılarını sürdürmüş, 22 üyemizi daha işten çıkarmıştır. Hâlâ işletmede üyelerimize yönelik bir dizi psikolojik şiddet uygulamaları devam etmektedir. Buradan, işçilerin anayasal haklarına saygı duymayarak yasadışı uygulamalara başvuran işveren ve işveren vekillerini uyarıyoruz,” diye aktardığı açıklamada, atılan işçiler geri alınana ve toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar kapalıdır.