Ücretlere gerçek enflasyon oranında 3 ayda bir otomatik zam! Güvencesiz, sendikasız çalışmaya son!

14 Mayıs genel seçimlerinde İşçi Demokrasisi Partisi olarak Türkiye İşçi Partisi listelerinden 4 seçim bölgesinde 5 adayla seçimlere katıldık. Tarihi seçimlere gidilirken, Tek Adam rejiminden kopuş ve ekonomik krizin faturasının emekçilere ödetilmemesi için bir emek ittifakının inşasının hayati olduğunu vurguladık. İki burjuva programa mahkûm edilmeye çalışılan topluma emek eksenli bir kopuşun mümkün olduğunu anlatabilmek ve burjuva düzen partilerinden bağımsız, sandık ve sokak siyasetini birleştiren emek eksenli bir seçeneği de vurgulamak için ben de İstanbul 3. seçim bölgesinde bir işçi aday olarak seçim çalışması yürüttüm.

Türkiye’nin en büyük kargo firmasında sendikalı bir kargo işçisi adayı olarak katıldığım 3. bölgede afiş ve bildiri çalışmalarının yanı sıra işçi toplantıları ve halk buluşmalarında söz alarak seçimlerde işçi sınıfının temel sorunlarına çare olacak üç temel talebimizi dile getirdik: Sendikasız, güvencesiz, esnek çalışmaya son vermek için emekçileri birleşik mücadeleye çağırdık. Enflasyon karşısında eriyen ücretlerimizin insanca bir seviyeye getirilmesi için gerçek enflasyon oranında 3 ayda bir ücretlere zam talep ettik. İşsizlikle mücadele için 6 saat 4 vardiya sisteminin gerekliliğini vurguladık.

Esenyurt ve Küçükçekmece’de işçi toplantıları ve halk buluşmalarına katılırken, Avcılar ve Esenyurt başta olmak üzere birçok noktada afiş ve bildiri çalışmaları gerçekleştirdik. Cumartesi Anneleri’nin Küçükçekmece Adliyesi’nde görülen davalarına katılarak onların adalet taleplerinin işçi ve emekçilerin ekmek mücadelesinden ayrı düşünülemeyeceğini vurguladık.

Ve yine seçim sonucu ne olursa olsun, Tek Adam rejiminden kopuş ve demokratik bir anayasa için Kurucu Meclis talebimizi vurgulayarak emekçileri seçimlerden sonra mücadeleye çağırdık.

Bu bağlamda seçim çalışmaları bizim için işçi ve emekçilerle bir buluşma aracı ve onların deneyimlerine eşlik ederek karşılıklı öğrenme tecrübesi oldu. Şimdi geldiğimiz noktada işçi ve emekçilerin derinleşen ekonomik krize karşı mücadelelerini büyütmek ve birleştirmek için yılmadan mücadele edeceğimizi beyan ediyoruz.

Yorumlar kapalıdır.