Esenyurt işçisi yalnız değil

Direnişlerinin 224. gününde Esenyurt belediye işçilerine destek olmak amacıyla Esenyurt’ta binlerin katıldığı coşkulu bir miting düzenlendi. Yürüyüş, sendikalı çalışmak istedikleri için işten atılan 68 işçinin işyeri olan Esenyurt Belediyesi önünden başlayıp sloganlarla Esenyurt/Köyiçi Meydanı’na kadar devam etti. Kortejin en önünde işten atılan işçiler ve işçilerin ailelerinin olduğu mitinge çeşitli sendika şubeleri ve aralarında gazetemizin de bulunduğu siyasi gruplar, işçi örgütleri destek verdiler.

Esenyurt’un AKP’li belediye başkanı Necmi Kadıoğlu işçi oyları ile seçilmesine rağmen bugünkü tüm icraatlarında ana gayesi halka hizmet olmayan, rant ve kâr peşinde koşan bir belediyeciliktir. Yağmur yağdığında işçi mahallerinin sular altında kalmasıyla altyapının yetersizliği, fabrika atıklarının arıtılmadan mahalle içinden geçen derelere akıtılması ile çevre ve insan sağlığının hiçe sayılması, semt kahvelerinin dolup taşmasına rağmen işsizliğe yönelik bir girişimde bulunulmaması, ulaşımın zorluğu, milyon dolarlara sahip belediye bütçesinden üretilen hizmetin gerçek yüzünü göstermektedir. Aslında Başbakan’ın yakın dostu olan belediye başkanı sadece işten atılan 68 işçiye değil semt halkına da zulmetmektedir.

Kuşkusuz 28 Mart yürüyüşü Necmi Kadıoğlu’na önemli bir uyarı niteliğindedir. Bu haklı direnişin emekçi Esenyurt halkına sokak sokak anlatılması, semt halkının tam desteğinin alınması için de önemli bir ihtiyaca karşılık gelmiştir. Diğer yandan, her geçen gün İstanbul’da direnişlere bir yenisi eklenmektedir. Esenyurt Belediye, Marmaray, İSKİ, Sin-ter ve diğer tüm direnişteki işçiler aynı sorunlar için mücadele etmektedir. Hepsi ekmeğinin derdinde olan işçilerdir… Küçük çaylar bir araya gelerek yaz sıcağında kurumayan nehirleri oluşturarak istikrarı sağlarlar. Bizim de, direnen işçiler olarak, zor zamanlarda daha kuvvetli olarak nihai amaca ulaşmak için birleşmemiz gerekmekte. Bu da sadece direnişteki işçilerin söz sahibi olduğu, hiç bir siyasi ya da kişisel çıkarın gözetilmediği bir direnişteki işçiler platformu ile mümkün olabilir. Bugün direnişlerin ileri taşınması için birliğin hayati bir öneme sahip olduğunu vurguluyor ve tüm sınıf bilinçli direnişteki işçilere bu birlik için önderliklerine basınç uygulaması çağrısında bulunuyoruz. Yaşasın direnişteki işçilerin ortak mücadelesi!

Yazan: Deniz Mesut, 31 Mart 2010

Yorumlar kapalıdır.