“1 Mayıs ve mücadeleyi birleştirmek” toplantısı gerçekleşti

İşçi Cephesi olarak, “1 Mayıs ve mücadeleyi birleştirmek” konulu etkinliğimizi 25 Nisan Pazar günü İstanbul’da 60 kişinin katılımı ile gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde mücadelenin birleşememesinden ötürü yalnızlaşan işçi ve öğrencilerin yaşadıklarını anlatan bir video gösteriminin ardından İşçi Cephesi adına Oktay Benol, 1 Mayıs 2010’un anlamına dair bir sunum yaptı. Yaptığı konuşmada her 1 Mayıs’ın, işçilerin farklı mücadelelerinin taşıdığı farklı talepler ile anlam kazandığını söyleyen Benol; işçi sınıfına yapılan saldırılar, rejim ve Kürt halkının talepleri açısından bu yılki 1 Mayıs’ın önemini değerlendirdi. Benol konuşmasını; “Mücadele birleştirilmelidir! Fakat mücadeleyi birleştirmek iki direnişçinin bir araya gelmesiyle olmaz. Mücadele ancak talepler ile, taleplerin birleşmesi ile gerçekleşebilir ve büyüyebilir” diyerek sonlandırdı.

Acil taleplerimize ilişkin açılan serbest kürsüde İSKİ işçileri adına söz alan bir işçi; krizin tüm yükünün emekçilere yıkıldığını söyleyerek, krizin tüm faturasının patronlara kesilmesi gerektiğini belirtti. “Bunun gerçekleşebilmesi için de siyasi iktidara baskı uygulayıp ‘iş güvencesi’ni talep etmemiz gerekmektedir” dedi. Ardından söz alarak direnişlerinin sürecini anlatan İtfaiye işçisi; “Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılması” ve “iş güvencesi” taleplerini yineledi. Bir Esenyurt Belediye işçisi ise konuşmasının merkezine “Sendika bürokrasisi ile mücadele”yi yerleştirdi.

Tekstil atölyelerinde çekimleri yapılmış olan ve işçilerin “1 Mayıs nedir?” sorusuna verdikleri cevaplardan oluşan bir video gösteriminin ardından serbest kürsü devam etti. Söz alan pek çok işçi ve öğrenci kendi iş yerleri ve çevrelerinde 1 Mayıs’ın öneminin ne olduğunu anlatan ve çevrelerinde nasıl bir 1 Mayıs çalışması yaptıklarını açıklayan konuşmalar yaptılar.

Direnen İşçiler Platformu hakkında da bilgi alınan ve de bu platforma tüm karar hakkının direnişçi işçilere ait olması halinde İşçi Cephesi olarak elimizden gelen her türlü desteği vermek istediğimizi de açıkladıktan sonra, etkinliğimiz bir direnişçi işçinin sözleri ile tamamlandı.

Yazan: İC – Haber, 26 Nisan 2010

Yorumlar kapalıdır.