“İstanbul uyuma, postacına sahip çık!”

İstanbul’da PTT işletmelerinde çalışırken hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan PTT işçileri Topkapı ve Sarıyer PTT işletmeleri önünde direnişe başlamışlardı. İşten çıkarılan taşeron PTT işçileri direnişlerinin 16. gününde bir basın açıklaması düzenlediler.

Yürüyüş saat 12.00’da Sirkeci tramvay durağında başladı. “İşimizi Geri İstiyoruz – İşten Atılan PTT Taşeron İşçileri” yazılı pankartla Sirkeci Büyük Postane önüne kadar taleplerini dile getiren sloganlarla yürüdüler. “Taşeron İşçisi Köle Değildir”, “İşten Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek”, “Kahrolsun Kölelik Düzeni”, “İşimizi Geri İstiyoruz”,”İstanbul Uyuma Postacına Sahip Çık”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz” sloganları atarak PTT Büyük Postane önüne geldiler ve oturma eylemi yaptılar.

Okunan basın açıklamasında PTT’nin özelleştirmesine vurgu yapıldı. Bu süreçte iş yükü artmasına karşın birçok ilde 200’ü aşan sayıda işten çıkarmaların olduğunu söyleyen işçiler talepleri yerine getirilene kadar direnişe devam edeceklerini açıkladı.

Bir süre sonra İstanbul PTT İşletmeleri Genel Müdürü Osman Tural, yanında yönetimden bir grup insanla oturma eylemi yapan işçilerin yanına geldi. Pankart ve dövizlere yukarıdan bakan Tural “Kim var burada işten çıkarılan” diye sordu. İşten atılan iki işçi Tural’a hiçbir bildirimde bulunulmadan kapı önüne konulduklarını aktardıklarında Osman Tural “Eee ne olmuş..?” gibi cevaplar vermeye başladı. Bunun üzerine işçiler, “bizler yıllardır orada çalışan işçileriz, bizler işten çıkmak istediğimizde 15 gün önceden haber vermemiz istenirken, bir sabah geldiğimizde kendimizi kapının önünde buluyoruz” diyerek durumlarını özetlediler. Bunun üzerine Osman Tural, bir iki adım geri çekilerek elini kaldırıp işçilere, “Bundan sonra siz PTT’de iş bulamazsınız zaten” diyerek tehditte bulundu. Bunun üzerine işçiler ve onları destekleyenler, “PTT İşçisi Köle Değildir”, “Baskılar Bizleri Yıldıramaz”, “Atılan İşçiler Geri Alınsın” sloganları atarak durumu protesto ettiler.

Oturma eylemi 13.00’da son buldu. İşçiler, 22 Ocak Cumartesi günü Topkapı’da yeniden basın açıklaması yapacaklar.

Mücadele Taleplerimiz;

•Taşeron çalışma yasaklansın!

•Taşeron işçiler kadroya alınsın!

•PTT’nin A.Ş. ‘ye dönüştürülmesi, özelleştirilmesi durdurulsun!

•İşten atılanlar geri alınsın. Herkese iş güvencesi!

•Torba Yasa’da yer alan işçi ve emekçilerin kırıntı düzeyindeki haklarını dahi yok eden uygulamalar iptal edilsin!

•İşçi ve emekçilerden kesilen primlerle oluşturulan işsizlik sigortası fonunun patronlara peşkeş çekilmesi sonlandırılsın!

Yorumlar kapalıdır.